Nä, nu får det fanimej vara nog!

Jag har varit sjuk i hela mitt liv. Men de sista tre månaderna har jag varit sjukare än någonsin. Hos doktorn får jag fler och fler piller. Till och med en del som ska bota sidoeffekterna av andra piller. Jomenvisst serru. Sånt kan man få nuförtiden. Medicinen som ska fixa ett problem gör så att man får ett annat problem. Lite ränteutdelning, liksom. På så sätt blir sjukvården aldrig utan kunder.

Jag har alltid närt en liten konspirationsteoretiker vid min barm, och nu är hon på hugget vill jag lova. Jag har kommit på att det inte finns något egentligt intresse av att göra människor friska. Läkemedelsindustrin omsätter miljardbelopp, och läkare tjänar extra på att skriva ut mediciner. Och på att patienter måste göra återbesök. Vi har en makalöst bra sjukvård i det här landet, men någon friskvård har vi minsann inte. Sån skit hålls de bara med på film!

Idag har jag fattat ett livsavgörande beslut: Jag ska bli expert på min egen kropp och mina sjukdomar! Jag är en jävel på att forska, jag har ett ganska klokt huvud på mina axlar, och jag inbillar mig att jag blir grundlurad av min sjukvårdsapparat. Jag tror på fullaste allvar att de bara gör mig sämre med sina piller. Så nu får det fanimej vara nog. Idag börjar Operation Friskvård. Så här ser listan med action points ut:

  1. Lägga om livsstil
  2. Gå ner i vikt
  3. Börja träna
  4. Sluta ta medicin
  5. Lära mig allt om mina sjukdomar
  6. Ta reda på allt om alternativa behandlingsmetoder
  7. Detoxa min kropp, mitt hem och mitt liv

Mycket av detta kan göras simultant, men idag – just idag – börjar jag med att lägga om min livsstil och gå ner i vikt. Steg ett blir att börja dra ner på portionsstorleken och fundera på om jag är hungrig eller bara sugen. Och att dricka mer vatten. Det får räcka så. Små steg mot en hållbar förändring får bli nyckeln till min framgång. Jag har aldrig lyckats göra något åt min vikt tidigare, men nu är det annat. Den här gången handlar det inte om att banta utan att ändra kurs. Och det känns riktigt spännande.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s