Vem vill ha evigt liv egentligen?

I raddan av oerhört intressanta ämnen att blogga om har vi idag kommit fram till #29: om jag kunde få evigt liv, skulle jag tacka ja till det då?

Ja, det där med evigt liv snackas det ju om titt som tätt. Men vad menas med evigt liv? Blir man äldre och skröpligare för varje år eller förblir man ungefär som man är nu? Och vad händer med familj och vänner? Får de också evigt liv eller blir man ensam kvar?

Nej, det där med evigt liv är inget för mig. Jag tror det är ganska bra att jordelivet är förhållandevis kort. Det får oss att besinna den gåva vi fått och ta vara på den. Om livet var oändligt misstänker jag att vi inte skulle se några fantastiska upptäkter, intressanta uppfinningar eller nya företagsideer växa fram. Jag gissar att vi inte skulle bry oss fullt så mycket om varandra. Det skulle ju alltid finnas en ny dag. En ny chans. Vi skulle lika gärna kunna göra det imorgon. En sådan värld skulle jag inte vilja leva i.

En tanke på “Vem vill ha evigt liv egentligen?

  1. Kan inte annat än hålla med! Dessutom har jag fullt upp med detta liv. Skulle aldrig orka hålla på så här för evigt. Trots allt vet man att slitet tar slut, förr eller senare. Tack och lov.
    Jättekram
    Jo, tack för hjälpen angående loggboken:-D

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s