Man har väl så roligt som man gör sig

Idag är det lördag och idag får jag med lite tur en ny rullstol, mina nya glasögon och den där toppen jag ångrar att jag inte köpte förra helgen. En riktigt rolig dag med andra ord och att ha roligt är ju viktigt.

Häromdagen tittade jag på ett program om jakten på lyckan på SVT Play. Det var en tjej som reste runt och försökte förklara vad lycka är. Hon intervjuade Mark Levengood som tydligen utsetts till Sveriges lyckligaste man (stackarn) i någon läsarundersökning och så gick hon på skrattarkurs. Jag jobbar en hel del med något som kallas Neuro Linguistic Programming och jag tror stenhårt på att vi kan programmera vår hjärna till att skicka signaler till resten av kroppen. När man ler och skrattar känner man sig gladare och piggare än när man skrynklar ihop anletsdragen och tycker att livet är trist. Jag har slutat omge mig med människor som sprider negativ energi och jag tar mig tid varje dag att besinna allt jag har att vara glad och tacksam för. Jag får ofta höra att jag alltid är så glad och positiv och rolig. Det är så klart inte sant. Ingen kan väl vara på topp jämt. Men det är nog ofta så att jag är glad och positiv, och jag försöker verkligen att inte överföra negativ energi till andra människor.

Jag tycker det är väldigt intressant att några av våra största komiker kämpat, och kämpar, med depression och svårmod. Jag tänker på Jonas Gardell, Stephen Fry och Hugh Laurie till exempel. Hysteriskt roliga får de folk att skratta och må bra, men innerst inne är de inte alltid så jäkla glada. Däremot så gör de en himla massa andra människor väldigt glada. I min privata sfär finns det många liknande exempel. Min far, min kompis Tracie och min dotter Emma är exempel på riktigt roliga människor i mitt liv, men jag tvivlar på att någon av dem skulle beskriva sig själv som en speciellt glad människa. Kanske de också behöver andra människor som får dem att skratta för att känna sig glada och positiva. Man har väl så roligt som man gör sig. Eller som de människor man omger sig med.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s