Söndagsmys med stjärnorna på slottet och knäckemackor

Som utflyttad svensk måste jag säga att det finns ju vissa saker man saknar. Kalles kaviar, så klart. Knäckebröd. Sill. Jäst. Korv. Och mysiga TV-program. Kalles får vi klara oss utan. Knäckebröd kan vi köpa av den finska modellen. Ryvita du vet. De gör visst inte bara Finn Crisp, serru. Sill, jäst och korv hittar man i polska butiker. Polacker äter tydligen ganska likt oss svenskar. Men mysiga TV-program har vi ont om. Jo det är säkert, pappa!

BBC är så klart skitbra på det här med TV. Vi får Parkinson och Morden i Midsomer. Och Wallander. I Kenneth Branaghs tappning. Eller på svenska med engelsk text. Massor med bra deckare. Men inga mysprogram. Här känns allt så banalt så fort någon kändis ska vara med. Och vad som räknas som kändis kan man ju undra. Oftast är det folk som varit med i Big Brother eller någon annan dum-TV-produktion. Eller som gjort sig ett namn genom att förstora bröst, läppar och rumpa. Det är tur att vi har SVT Play, kan jag säga!

Ikväll sitter jag och tittar pa Stjärnorna på Slottet och mumsar på ett par knäckemackor med salami. Mysigt avslut på en väldigt mysig vecka!

En tanke på “Söndagsmys med stjärnorna på slottet och knäckemackor

  1. Ja men tänk vad mysigt. kan även varmt rekomendera; På Spåret, Hasse Alfredson och Per Oskarsson dokumentärerna och ost på mackan!! Du tycks även ha missat det lilla miraklet med Kavli!! xx

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s