Gott Nytt År!

Idag är en speciell dag. Det är vår ettårsdag! Jag fattar inte riktigt att det redan gått ett år sedan vi skapade Akademin. Och jag tror knappt mina ögon när jag ser tillbaka på allt vi hunnit med under det år som gått. Inte ens i min vildaste fantasi hade jag trott den dagen, den 29 februari ifjol, att vi skulle vara så här nära att ha en riktig friskola inom våra första två år.

Den 29 februari är ju traditionellt den dag då kvinnor får lov att fria. Mitt frieri kändes större och viktigare än om det varit äktenskap jag föreslagit. Jag var redan beredd att lova John resten av mitt liv, men att lova bort mig till gemensamma finanser kändes stort och skrämmande. Fast ibland faller alla bitarna på plats. Allt verkar så självklart. Han fick mig att fokusera min energi på det jag är mest intresserad av, och vips verkade det inte alls omöjligt att drömma om en egen skola.

Tanken på att få skapa en skolmiljö där lusten att lära är ett mål i sig själv var för lockande för att släppa taget om. Trots att han redan hade nämnt det vid flera tillfällen bestämde jag mig för att utmana mina rädslor och ställa frågan: Vill du knyta bandet med mig? Och han svarade ja!

Idag firar vi med att registrera vårt andra gemensamma företag och dricka rosa champagne. Men vi fortsätter också att jobba. Det senaste året har vi jobbat sju dagar i veckan, 10-15 timmar per dag, men så har vi också åstadkommit oändligt mycket mer än vad vi trodde var möjligt.

Den uppmärksamhet vi får är helt otrolig. Människor donerar generöst saker som vi kan sälja på eBay och saker som vi kan använda i vår verksamhet. Folk ber att få jobba som volontärer med oss. Föräldrar frågar om vi kan hjälpa deras barn. Ungdomar ber om hjälp och vägledning och ber att få starta olika projekt. Det värmer hjärtat och får oss att känna oss ödmjuka inför det stora ansvar vi är på väg att ta på oss. Men det får oss också att inse hur otroligt viktigt vårt projekt är. Och hur viktigt det är att vi faktiskt får våra egna lokaler snart.

Vi behöver ett ställe där vi kan vara sju dagar i veckan. Våra ungdomar behöver en säker hemmaplan där de kan softa, leka och låta lusten att lära gro och växa sig stark. De har allt som behövs någonstans inom sig, men i en värld där de inte blivit sedda för den de är har de glömt att vara barn och sopat frågvisheten under mattan.Vi vill hjälpa dem att finna den igen.

Vi tror att alla barn behövs. Vi jobbar främst med svarta ungdomar för att öka deras ambitionsnivå, maximera deras potential och skapa förutsättningar för framgång. Du kan hjälpa oss göra skillnad! Ge oss lite av din tid. Ge oss lite av dina gamla prylar som du ändå inte har någon användning för längre. Skänk en liten slant (se nedan) även om det bara är några korvören. Om du gör det kanske vi kan skåla in vårt tvåårsjubileum i våra egna skollokaler. Tillsammans.

Gott Nytt År!

——————————————-

Donationer emottages tacksamt och det finns tre sätt att donera från Sverige: Payson, Paypal och Banköverföring till IKANO-Banken (säg till så skickar vi kontouppgifter). Alla donationer som kommer genom Argbiggan kommer jag att nämna här i min blogg.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s