Vi möttes på Facebook

Pssst! Nu kan du kan läsa en uppdaterad version av det här inlägget på Hello, Kära Gamla Sverige.

Härom veckan stötte jag ihop med min gamla skolkompis Kicki på Facebook. Det är ju så nuförtiden att man aldrig träffar gamla bekanta i verkliga livet. Man möts online. Problemet med det är att på stan, i verkliga livet, kan man spela ovetande, ta en annan väg eller gömma sig bakom någon hylla i affären. Online funkar inte den taktiken. Är man online så är man online och då kan man stöta ihop.

Just Kicki hade jag i och för sig gärna stött ihop med på stan också, men det är både statistiskt och logistiskt osannolikt eftersom vi bor i olika länder. Hon befinner sig i Sundsvall i Sverige och jag bor numera i London i England. Hursomhelst, ett första trevande försök till hälsning ledde snart till långa e-mail för att ta reda på vad som hänt sedan sist. Det är sisådär en elva år sedan vi sågs senast, och då hann vi egentligen inte prata så mycket, så man kan ju tänka sig att det är en hel del som hunnits med.

Vi gick i högstadiet i Lidens Skola tillsammans. Hon var den tvärhandshöga coola bruden som rökte pipa och ville bli sjöman. Jag var drömmaren som bara ville bort från allt och hitta mig en plats där jag kunde sitta i värmen och skriva. Idag jobbar hon som akassekontorschef. Hon kom aldrig till sjöss om man inte räknar en och annan Ålandskryssning. Jag jobbar som lärare i London. Varmare än Indal och Sundsvall förvisso, men inte riktigt det västindiska klimat jag drömde om. Skriver gör jag i alla fall. Bland annat i ett antal bloggar som samtliga är på engelska.

Skrivandet till Kicki fick mig dock att känna en längtan att uttrycka mig på svenska igen. Jag har ju en hel del att berätta och kanske kan min historia och mina resminnen inspirera någon annan drömmare att följa sin inre röst och våga ta reda på vad som skulle hända om…

Annons

En tanke på “Vi möttes på Facebook

 1. Evalena!

  Du är så duktig att skriva!
  Lockar verkligen till skratt och igenkännande!

  Vi ”möts” på ett eller annat sätt…

  Kram
  Kicki Blomqvist
  Sundsvall
  Sweden

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s